گردشگري قزوين نيازمند توجه بيشتر
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
گردشگري قزوين نيازمند توجه بيشتر
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
استان قزوين از قديمي‌ترين حوزه‌هاي تمدني ‌ايران است كه بر اساس يافته‌هاي باستان‌شناسان، سابقه سكونت در آن به 10 هزار سال مي‌رسد. شهر قزوين حدود ‎100 سال پايتخت ايران در دوره صفويه بود.

 به گزارش واحد مركزي خبر و به گفته مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين اين استان با 2500 اثر شناسايي شده كه 1200 اثر آن ثبت شده است و 12 درصد از بناهاي تاريخي كشور رتبه نخست را در اين زمينه داراست.

محمدمهدي رضاپور مي‌افزايد: امامزاده چهار انبياء، امامزاده حسين، عالي‌قاپو، حسينيه اميني‌ها، قلعه ‌الموت، سراي سعدالسلطنه، مجموعه باغ فرهنگي، آب‌انبارها، درياچه اوان، دره اندج‌رود، برج‌هاي خرقان و غارها و كاروانسراهاي متعدد از جمله اين آثار است.

معاون گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي استان هم مي‌گويد: به‌ علت موقعيت خاص جغرافيايي و جاذبه‌هاي تاريخي و براساس آمارهاي اين اداره كل، پليس راه و سازمان پايانه و حمل و نقل استان قزوين، سالانه40 ميليون مسافر بويژه در تعطيلات نوروز به صورت عبوري از اماكن مذهبي، گردشگري و تاريخي استان بازديد مي‌كنند.

نادر محمدي مي‌افزايد: گردشگران به صورت عبوري از اماكن گردشگري استان بازديد مي‌كنند و به همين دليل درآمدي براي قزوين ندارد.

وي مي‌گويد: دفتر اسكان بشر سازمان ملل متحد در هر قاره، شهري را كه قابليت و ظرفيت گردشگري دارد ولي در آن زمينه توسعه نيافته باشد، به عنوان پايلوت گردشگري انتخاب مي‌كند كه در آسيا، شهر قزوين به عنوان پايلوت گردشگري انتخاب شده است.

محمدي ادامه مي‌دهد: در اين زمينه با همكاري دفتر اسكان بشر سازمان ملل متحد، آثار تاريخي سراي سعدالسلطنه، برجهاي خرقان آوج و مجموعه باغ فرهنگي قزوين در دست بازسازي و مرمت است كه براي بازسازي مجموعه باغ فرهنگي نياز به خريداري مغازه‌ها و واحدهاي مسكوني اطراف آن است كه درصدد تملك اين واحدها و توافق با صاحبان آنها هستيم.

درياچه اوان هم به سرمايه‌گذار خصوصي واگذار شده است و سرمايه‌گذاران بايد موافقتنامه تامين و طرح جامع سرمايه‌گذاري در منطقه گردشگري مورد نظر را ارائه كنند تا تسهيلات به آنها پرداخت شود. درياچه زيباي اوان در نيمه شمالي الموت شرقي در دامنه كوه خشچال و در فاصله 75 كيلومتري شهر قزوين قرار دارد.

اين درياچه كه بيش از 70 هزار متر مربع مساحت دارد، در ارتفاع 1800 متري از سطح دريا واقع شده ‌است و طول آن در طويل‌ترين قسمت 325 متر و عرض آن 275 متر است كه همه‌ساله پذيراي گردشگران زيادي از داخل و خارج و محل مناسبي براي ماهيگيري، شنا و قايقراني و در پاييز مامن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز، مرغابي و در زمستان با توجه به برودت هوا و يخ زدن سطح آن قابل استفاده براي اسكي بازي است.

يكي از ساكنان روستاي اوان منطقه الموت مي‌گويد: درياچه اوان از زيباترين درياچه‌هاي كشور است كه با فراهم كردن امكانات گردشگري و رفاهي مي‌تواند در رونق گردشگري نقش مهمي داشته باشد اما متاسفانه تاكنون توجه‌اي به آن نشده است.

يكي از گردشگران كشور تركيه هم خاطرنشان مي‌كند: صنعت گردشگري ايران بايد حرفه‌اي اداره شود.

سميل مي‌افزايد: حمل و نقل و هتل از ابزارهاي تاثيرگذار در توسعه صنعت جهانگردي است كه در ايران بايد به آنها توجه كرد.

سميل با اشاره به آثار تاريخي و گردشگري استان قزوين تصريح مي‌كند: بناي چهل‌ستون، حسينيه اميني‌ها، قلعه الموت و بناي تاريخي حمدالله مستوفي را ديده‌ام و اين اماكن بي‌نظير است، ولي تا آنجايي كه من پي بردم از اين آثار ارزشمند استقبال كمي مي‌شود به طوري كه من در مدت 2 روز اقامتم در شهر قزوين تعداد انگشت‌شماري بازديدكننده ديدم.

در همين حال معاون گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين، كمبود اماكن و امكانات اقامتي را مشكل جذب گردشگر بيان مي‌كند و مي‌گويد: در چند سال گذشته ساخت 3 هتل در اين استان آغاز شده كه يكي از اين هتل‌ها در تاكستان و 2 هتل 4 ستاره در قزوين است كه هتل‌هاي قزوين بويژه هتل نصر به علت دريافت نكردن تسهيلات بانكي با مشكلات مالي مواجه شده و نتوانسته‌ مراحل ساخت را به پايان برساند و ساخت هتل دوم هم در ماه‌هاي اخير آغاز شده است.

وي اضافه مي‌كند: ضريب اشغال هتل در قزوين بيشتر از 70 درصد و عدد مناسبي براي توسعه هتلداري است كه نشان از نياز استان به مراكز اقامتي بيشتر دارد.

محمدي مي‌گويد: در استان قزوين براي جبران كمبود اماكن اقامتي و برطرف كردن نيازهاي 5 سال آينده، ساخت 12 هتل و دست‌كم 4 مهمانپذير ضروري است.

مديركل ميراث فرهنگي و صنايع دستي هم مي‌گويد: متاسفانه قزوين هنوز يك شهر گردشگري نيست و به علت كمبود اماكن و امكانات اقامتي، مسافران و گردشگران گاهي فقط چند ساعتي در اين شهر حضور دارند.

محمدمهدي رضاپور مي‌افزايد: استان قزوين در فاصله حدود 150 كيلومتري پايتخت قرار دارد و اين موقعيت ممتازي براي اين استان براي جذب گردشگر است زيرا 40 ميليون مسافر و گردشگر از اين استان عبور مي‌كنند، البته فقط حدود يك ميليون و 800 تا 900 هزار نفر از اماكن ديدني آن بازديد مي‌كنند.

وي ادامه مي‌دهد: يكي از مهم‌ترين و جدي‌ترين چالش‌هاي اين اداره، آزادسازي بناهاي تاريخي است زيرا ميراث فرهنگي براي اين كه يك بناي تاريخي را آزاد كند، بايد مكان‌هاي اطراف آن را خريداري كند و تملك مكان‌هاي اطراف بناي تاريخي نياز به اعتبار زيادي دارد كه در توان دولت نيست.

رضاپور اضافه مي‌كند: به عنوان مثال آزادسازي و تملك بناهاي تاريخي چند سال طول مي‌كشد كه مهم‌ترين آنها را مي‌توان از خانه‌هاي تاريخي يزدي، ميريان زاده، امام جمعه، خطيبي، سيد محمود بهشتي و اسدي و گرمابه‌هاي بلور، حاج ميرحسن و حمام قجر شهر قزوين نام برد.

وي با اشاره به لزوم برنامه ريزي براي جلوگيري از ساخت برج در اطراف بناها و آثار تاريخي مي‌افزايد: امروز دغدغه شهر، ديگر بناهاي گلي و قديمي نيست بلكه شهرسازي كنوني موجب شده است نتوان حتي از ارتفاعات، مكان‌ها و آثار تاريخي نظير گنبدها را مشاهده كرد.

وي تصريح مي‌كند: برج آبادگران در خيابان فردوسي شهر قزوين در اطراف عمارت تاريخي خانه سيد حسين بهشتي و ساختمان‌هاي چهار و پنج طبقه اطراف دولتخانه صفوي از جمله اين موارد است.

وي ادامه مي‌دهد: قزوين استعداد خوبي براي جذب گردشگر دارد و در ايـن زمينه اقداماتي هم شده است كه براي104 طرح موافقت اصولي صادر شده و 17 طرح هم در دست ساخت است و بازسازي آثاري مانند مجموعه باغ فرهنگي، دولتخانه صفوي، سراي سعد‌السلطنه، عالي قاپو، مسجدالنبي، حسينيه امني‌ها، قلعه‌هاي الموت، لمبسر و ميمون دژ، آب انبارها، حمام قجر و بازار وزير انجام شده و يا در دست مرمت است.

مديركل سازمان ميراث فرهنگي استان قزوين با اشاره به اين كه 15 روستاي استان هم به عنوان روستاهاي هدف گردشگري و 16 منطقه هم براي توسعه گردشگري در نظر گرفته شده است، يادآور مي‌شود: براي رفاه حال گردشگران در منطقه الموت هم خانه‌هاي روستايي با عنوان طرح كاشانه‌هاي روستايي (شبيه مسافرخانه) امسال ساماندهي شده است.

رضاپور مي‌افزايد: كاشانه‌هاي گردشگري طرحي است براي تبديل خانه‌هاي روستايي كه داراي ارزش معماري سنتي هستند كه با موافقت صاحبانه، اين واحدها به اقامتگاه گردشگران تبديل مي‌شود.

وي با بيان اين‌كه طرح كاشانه‌هاي روستايي در20 روستاي منطقه الموت انتخاب شده است، مي‌گويد: اين اداره كل به صاحبان كاشانه‌هاي روستايي بر اساس امكاناتي كه فراهم مي‌كنند در قالب پرداخت تسهيلات بلاعوض كمك مي‌كند.

تنوع اقليمي، طبيعي، مذهبي و ميراث فرهنگي و تاريخي شگفت‌انگيز و بي‌نظير ايران به ويژه استان قزوين مي‌طلبد كه مسوولان اين استان با ايجاد مراكز اقامتي و پذيرايي و فراهم كردن امكانات رفاهي زمينه جذب هرچه بيشتر گردشگران را براي رشد و توسعه فراهم كنند.



www.mahdipc.tk http://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.com
سایت خدماتی تک بیست



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: